Djurfristad Sävidsbo, f.d. Göteborgs Katthjälp

Grundaren berättar

Göteborgs Katthjälp har sedan starten i 2003 åstadkommit mycket. Vi har till exempel omplacerat tusentals hemlösa katter till kärleksfulla hem, introducerat Trap Neuter Return- metoden för förvildade katter i Sverige, arbetat fram Sveriges första och fortfarande enda domstolsdom om att förvildade katter har rätt till sina liv, varit remissinstans för den statliga utredningen om en ny djurskyddslag och drivit mängder av olika djurskyddsprojekt, större och små. Allt detta med i stort sett enbart ideella krafter och blod, svett och tårar. Och det har det varit värd! Men vi har också märkt att vi många gånger varit otillräckliga och att det finns många fler djurarter än katter som skulle behöva hjälp. Under alla år har vi drömt om att kunna ha en egen fastighet där vi kan ta emot olika djur arter i behov av hjälp men i och med att vi inte äger fastigheten där verksamheten är baserad så har detta inte varit möjligt, trots att de praktiska förutsättningarna finns: mark, betesmark, några mindre byggnader som kan fungera som djurstallar osv.

Nu har dock möjligheten att köpa fastigheten uppstått! Vi vill därför nu lägga all krut på fastighetsköpet, att förbereda för djurens ankomst och till att renovera de befintliga katthusen. 

Möjligheten att kunna köpa fastigheten, tillsammans med min pågående utbildning (International Animal Welfare, Ethics and Law) och att jag redan är djursjukvårdare till yrket, leder till unika möjligheter att kunna driva en djurfristad som baseras på kunskap och kärlek för djuren. Inte bara kan vi då erbjuda olika djurslag en fristad för livet samt ge människor möjligheten att arbeta med och för djuren på gården men vi kommer även att kunna jobba med att på olika sätt förbättra djurens rättigheter i samhället. Möjligheterna är många!

Så, det är NU vi kan säkra djurens framtid och verksamheten och låta den bli mer omfattande, och vi hoppas att just DU vill vara en del i resan dit!

Med vänliga hälsningar,
Miranda